Υποψήφιοι

Σάλτας Ν. Βασίλειος

Ο Βασίλειος Ν. Σάλτας γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα.

Είναι Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από όπου αποφοίτησε το 1997.

Αποτελεί μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.).

Κατοικεί στα Μέγαρα όπου είναι και η έδρα του τεχνικού γραφείου του Μελετών και Έργων Πολιτικού Μηχανικού (www.saltas.gr).

Είναι παντρεμένος με την Οικονομοπούλου Ελπινίκη, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχουν τρία παιδιά, το Νίκο φοιτητή της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π., το Λευτέρη και την Ανδριάνα (μαθητές).  

Λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας έχει γνώση και άποψη για τα πολεοδομικά, χωροταξικά θέματα του Δήμου Μεγαρέων αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Έχει ασχοληθεί και αναλύσει ως πολιτικός μηχανικός το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και θεωρεί πως η εργαλειοποίηση του είναι δυνατόν να αποτελέσει το πραγματικό όπλο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας του Δήμου με πραγματικές θέσεις εργασίας και τουριστική ανάπτυξη (η κάθε περιοχή χρήσεων που προβλέπεται έχει δικό της ειδικό βάρος και είναι ξεκάθαρο και το επιχειρηματικό μέλλον και το πώς μπορεί να επιτευχθεί).

Επιπρόσθετα, η παρουσία του στα κοινά της πόλης των Μεγάρων είναι συνεχής (αθλητικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων κλπ), τα αποτελέσματα της δράσης του μετρήσιμα και ιστορικά καταγεγραμμένα. Τέλος αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή του διαχρονικά και πολυεπίπεδα σε κάθε εστία εθελοντικής, αθλητικής και πολιτιστικής δράσης. 

Η συμπόρευση με τον Παναγιώτη Μαργέτη και τον συνδυασμό ΄΄Ορίζοντες Μεγάρων και Ν. Περάμου΄΄ κρίθηκε αυτονόητη αφού η οικογενειακή φιλία τους και η κοινή τους δράση έχει αφετηρία από τα νεανικά τους χρόνια.